Побољшање квалитета живота грађана Рашке

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је општини Рашка Саветовалиште за рани развој и подршку породици, који је успостављен захваљујући сарадњи Министарства и ове општине.

Министарка Кисић је овом приликом уручила кључеве два теренска возила за потребе Центра за социјални рад и овог Саветовалишта.

Општина Рашка једна је од 52 локалне самоуправе које су добила средства на конкурсу Министарства за спровођење пронаталитетних мера, рекла је министарка Кисић и додала да је уверена да ће ова два теренска возила унапредити доступност услуга које пружа локална самоуправа становницима.

Овим средствима финансирано је и опремање Дома здравља и продужених боравака у две основне школе. Министарство за бригу о породици и демографију је за финансирање пројеката у Општини Рашка издвојило 9,2 милиона динара.

Проф. др Кисић је истакла да је финансијска подршка државе породицама са децом никада већа, да се у те сврхе из републичког буџета издваја 87 милијарди динара, а да су многе локалне самоуправе определиле и додатна средства за мере подршке породицама са децом.

Заједнички циљ државе и локалних самоуправа, како је навела, јесте да сви грађани  имају још квалитетније услове за живот и да се широм Србије рађа још више деце.

Председник општине Рашка Немања Поповић захвалио је Министарству за бригу о породици и демографију и министарки Кисић на подршци и изразио уверење да ће се сарадња наставити и у будућем периоду, на добробит свих грађана општине Рашка.

Подели: