Платформа „Чувам те“ за спречавање насиља међу децом

Национална платформа за превенцију насиља која укључује децу „Чувам те“, коју је развила Влада Републике Србије, омогућила је још ефикаснији и координисанији одговор надлежних институција на све облике насиља, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић на радионици коју је ФК „Црвена звезда“ организовао за своје омладинце на тему насиља.

Радионица је реализована у оквиру пројекта ”Црвена звезда против насиља над женама”, који реализује Фондација ФК „Црвена звезда“ уз подршку Министарства за бригу о породицу и демографију.

Платформа „Чувам те“, како је истакла министарка Кисић, објединила је све надлежне институције које реагују чак и ако постоји најмања сумња на било какав облик насиља и злостављања.

Проф. др Кисић је истакла да је сваки облик насиља и злостављања апсолутно неприхватљив и да је циљ ове платформе да те појаве спречи. Платформа „Чувам те“ је место где се може анонимно пријавити било какав облик насиља и злостављања, након чега те пријаве испитују релевантне институције.

„Министарство за бригу о породици и демографију и ја лично смо пуним срцем подржали овај пројекат, који  има за циљ спречавање насиља, а један од првих корака у том процесу јесте да причамо о томе. Свако ко трпи насиље треба да зна да не сме да трпи насиље, да има ко да га штити, да је држава уз њега“, навела је Кисић.

Подели: