Петровац на Млави – пример подршке породицама

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је Петровац на Млави, где је са председником општине Душком Нединићем разговарала о активностима и даљим плановима за развој ове општине.

Министарка Кисић је истакла да је Петровац на Млави прави пример подршке породицама и деци, а нарочито подршке женама које су одлучиле да своје идеје, креативност, маштовитост и способност спроведу у дело.

Проф. др Кисић је навела да је важно да поред подршке државе и локалне самоуправе дају значајне подстицаје породицама, а да Петровац на Млави низом мера подржава родитеље и породице.

„У наредном временском периоду планирамо да спроведемо низ различитих активности које имају за циљ подршку породицама“, рекла је Кисић и подсетила да је Министарство за бригу о породици и демографију на конкурсу доделио средства за пројекте подршке породицама и деци у 52 локалне самоуправе.

Како је навела, прошле године у Петровцу на Млави рођено је 178 беба, а досадашња статистика показује да ће и ове године бити сличан број рођених беба.

Министарка Кисић је са председником општине посетила породицу Данијеле Петровић, која има шесторо деце, и која је, према речима Кисић, одличан пример како је могуће ускладити обавезе и  родитељство.

„Данијела је одличан пример како је могуће имати вишечлану породицу. То је наш основни циљ, да се што више деце рађа и да уживамо у њиховим осмесима“, рекла је Кисић.

Председник општине Душко Нединић захвалио је министарки Кисић на посети Петровцу на Млави, наводећи да тој општини веома значи сваки облик подршке.

Подели: