Осмеси деце – доказ великог значаја хранитељских породица

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је ускршње пакетиће деци из хранитељских породица и обишла Центар за породични смештај и усвојење Милошевац, где је истакла да су хранитељске породице пример љубави, пажње и топлине.

„Бити у друштву деце је нешто најлепше на свету и када сам причала са њиховим хранитељима, дивним и хуманим људима, којих је Милошевац пун, рекла сам да се осећам привилеговано што се налазим међу њима. Осмеси на лицима деце нам показују колико добро брину о деци“, рекла је Кисић, која је захвалила Фондацији „Моцарт“ на подршци да се обезбеде пакетићи за децу.

Министарка Кисић је истакла да је кроз Центар за породични смештај и усвојење Милошевац прошло хиљаде деце, а да постоје породице које имају и три генерације хранитеља и породице које су одгајале више од 40 деце.

„Замислите само то богатство, јер сваки нови члан увећава љубав. Погледајте осмехе, топлину и ведрину ове деце и то нам показује колики је значај хранитељства“, навела је Кисић и додала да у Србији постоји 4.088 хранитељских породица, а да је на смештају 5.919 деце.

Министарство за бригу о породици и демографију ће, према речима Кисић, у наредном периоду иницирати низ активности у циљу промоције значаја хранитељства и хранитељских породица.

„Знамо да је породично окружење најбоље могуће. На жалост, за ону децу која немају прилику да расту у својим биолошким породицама управо су хранитељске породице најбоље место да осете породично окружење, љубав, пажњу и топлину“, навела је проф. др Кисић.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић, са којим је министарка Кисић обишла радове на изградњи вртића и локацију где ће бити изграђено дечије игралиште, рекао је да је подршка Министарства за бригу о породици и демографију од великог значаја за  грађане у овом делу Србије.

Директорка Центра за породични смештај и усвојење Милица Лукић Момировић захвалила је министарки Кисић и Фондацији „Моцарт“ на поклонима за децу, наводећи да је подршка раду ове установе, која постоји 92 године, од велике важности, пре свега за децу, додајући да је тренутно у хранитељским породицама које су у надлежности овог центра 188 деце.

Подели: