Оболелима од ретких болести из Београда уручени ваучери

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је оболелима од ретких болести из Београда решења о једнократној финансијској помоћи и ваучере за набавку лекова и за рехабилитацију.

„Ми смо ту за вас, наша врата су вам свакодневно отворена. Желимо да покажемо да смо један велики тим и да нам је приоритет квалитетнији живот вас и ваших породица“, поручила је министарка Кисић.

Проф. др Кисић је истакла да је у претходном периоду, уз подршку председника Србије Александра Вучића, много урађено када су у питању ретке болести и да је исплата једнократне финансијске помоћи у износу од 25.000 динара, као и додела ваучера за апотеке у износу од 35.000 динара и за бање у износу од 50.000 динара додатни вид подршке наше државе, која издваја рекордна средства за лечење оболелих.

Министарка Кисић је подсетила да је у оквиру Министарства за бригу о породици и демографију формирана Група за подршку породицама са децом оболелом од ретких болести и осталима који су оболели од ретких болести и да је и то доказ да је држава усредсређена на побољшање квалитета живота оболелих.

„Многе ствари су се деценијама гомилале и ми желимо да их све и што пре решимо. Знамо да имате доста изазова са којима се свакодневно носите“, навела је Кисић.

Подели: