Оболелима од ретких болести из Београда уручена подршка државе

„Оболели од ретких болести нас све могу научити како у животу треба пркосити проблемима подигнуте главе, са ставом и осмехом на лицу“, поручила је министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски приликом доделе решења о једнократној помоћи  и ваучера за набавку лекова и рехабилитацију у бањама оболелима од ретких болести и њиховим породицама у Београду.

Министарка Ђурђевић Стаменковски је навела да ће Министарство наставити да пружа подршку оболелима и у наредном периоду, да разговара са њима и размењује идеје, јер им је у овој њиховој борби савезник.

„Од њих сам научила колико је живот драгоцен, колико је здравље нешто што се не подразумева, иако ми то сви мислимо. Такви људи су велики борци, њима је живот много тога одузео, али они нису желели да одустану“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Како је нагласила, данас је међу 50 оболелих, којима је уручена ова подршка, била и трудница, са цистичном фиброзом, која се поред потешкоће коју има, ипак осмелила на потомство и то је права порука како у животу никада не треба одустајати од онога што желите.

Министарка је истакла да се ова подршка спроводи под покровитељством председника Републике Александра Вучића, да је то чини додатно значајном и показује да држава брине о њима.

„Поделу ваучера наставићемо и у наредном периоду, јер је најважније да ова врста подршке до свих стигне што пре“, рекла је министарка Ђурђевић Стаменковски и позвала све оне који испуњавају услове за ову врсту подршке да се за исту пријаве до 1. јула.

Подели: