Ново игралиште за децу у селу Плочник у општини Ћићевац

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић обишла је, заједно са председницом Привременог органа општине Ћићевац др Мирјаном Кркић, у селу Плочник реконструисано дечије и школско игралиште, које је финансирано заједничким средствима Министарства и ове општине.

Општина Ћићевац је једна од 52 локалне самоуправе, у којима је Министарство за бригу о породици и демографију финансијски подржало пронаталитетне пројекте, истакла је министарка Кисић и додала да је у селу Плочник овим средствима реконструисано дечије и школско игралиште, а у селу Лучина изграђено потпуно ново дечије игралиште.

„Оно што посебно радује јесте да се значајан број младих после школовања враћа у Плочник и овде заснива своје породице. У претходних неколико година више од 20 младих се вратило и то је за село које има 700-800 становника значајан број. Овим пројектом смо желели да их подржимо, да млади виде да су донели добру одлуку и да ће ово место бити дивно за одрастање њихове деце“, поручила је Кисић.  

Управо су деца, према речима Кисић, суштина свих мера које спроводе и држава и локалне самоуправе.

„Све што радимо и градимо је због наше деце, желимо да имају срећно детињство и да се читавом Србијом виде дечији осмеси“, истакла је проф. др Кисић.

Председница Привременог органа ошштине Ћићевац др Мирјана Кркић истакла је да је чињеница да се у село Плочник враћају млади после школовања била идеја водиља овој општини да реализује пројекат реконструкције школског дворишта.

„Хвала Министарству за бригу о породици и демографију на средствима, а у питању је 8,7 милиона динара. Ово је огромна сума за нашу малу општину и тим средствима смо заједно изградили и игралиште у селу Лучина и заменили столарију у основној школи у овом селу и Сталаћу“, навела је др Кркић.

Подели: