Нова игралишта за децу у селима општине Рековац

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је данас општину Рековац, где су у селима Драгово и Жупањевац заједничким средствима Министарства и ове општине, изграђена дечија игралишта у оквиру тамошњих школских одељења.

Министарка Кисић је истакла да је Министарство за изградњу игралишта, која се налазе у оквиру Основне школе „Душан Поповић“, издвојило око четири милиона динара, а општина Рековац нешто мање од три милиона динара.

„Управо је ово и циљ свих наших активности, да заједно радимо и градимо превасходно за нашу децу, за њихову добробит, за бољи квалитет живота, за њихову бољу будућност“, поручила је Кисић, која је захвалила деци у овим селима што су јој пренела шта је то што још треба да се уради како би она била срећна и задовољна.

Како је навела, деца апсолутно најбоље знају шта хоће и шта им још треба, а дечије жеље увек треба ослушкивати и испуњавати их.

Проф. др Кисић је изазила задовољство што је део новца, поред изградње дечијих игралишта, издвојен и за едукативне радионице из области популационе политике, а које су се бавиле питањем старења и бриге о старима.

Председник општине Рековац др Александар Ђорђевић захвалио је Министарству за бригу о породици и демографију и министарки Кисић на реализацији пројекта који је имао за циљ да малишани у селима Драгово и Жупањевац имају место за игру, дружење и уживање.

„Урадили смо праву ствар, јер смо добили два дечија игралишта. Ово нам пуно значи и наша деца су сада срећна, јер имају кутак где могу да се друже и проводе слободно време“, рекао је Ђорђевић.

Подели: