Настављена додела ваучера оболелима од ретких болести

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски уручила је решења о једнократној финансијској помоћи, као и ваучере за набавку лекова и медицинских средстава и ваучерe за рехабилитацију у бањама, оболелима од ретких болести и њиховим породицама у Нишу.

„Битке које ви појединачно сви водите су тешке и велике. Министарство за бригу о породици и демографију жели да вам, на неки начин, колико може, помогне и олакша. Наставили смо континуитет поделе ваучера и данас усрећили 14 нишких породица чији су чланови оболели од ретких болести“, поручила је Ђурђевић Стаменковски и додала да јој драго што су ваучери уручени управо на Светски дан породице.

Како је навела, то је један мали знак пажње и скроман гест, који оболелима и њиховим породицама значи.

„Ови људи могу много да нас науче о животу, о борби, о правим вредностима, о томе колико се упорност исплати, чак и када имате препреке. Они су насмејани, задовољни, пуни различитих идеја и предлога како, као држава, можемо да им у будућности олакшамо и помогнемо“, навела је министарка.

Ђурђевић Стаменковски је истакла да ће у наредном периоду, у што краћем року, бити уручени ваучери и решења о једнократној помоћи и другим грађанима, као и да ће настојати да их свима лично уручи. Замолила је све, који су се пријавили за овај вид подршке, за стрпљење и разумевање, с обзиром на то да се пријавио велики број грађана.

Подели: