Награда „Пријатељ породице 2023“ – подршка породицама и родитељству

Министарство за бригу о породици и демографију и Привредна комора Србије доделиће признање „Пријатељ породице 2023“ привредним друштвима у Републици Србији за допринос у области усклађивања рада и родитељства, као вид подршке популационим мерама, најавили су министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и Михаило Весовић из Привредне коморе Србије.

Министарка Кисић је истакла да је ова награда део заједничких активности које су дефинисане Споразумом о сарадњи Министарства и ПКС, а који је потписан у децембру прошле године.

„Основни циљ овог споразума је покретање низа заједничких активности које су усмерене ка побољшању демографске слике и подстицајних пронаталитетних мера. У том смислу је кампања „Пријатељ породице“ од великог значаја, јер заједничким активностима подржавамо породице и родитеље, као и све компаније које послују на друштвено одговоран начин и које спроводе низ мера како би ускладиле родитељство и рад својих запослених“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је навела да то у данашње време није једноставно, али да постоје сјајни примери друштвено одговорних компанија које добро привређују, а истовремено не запостављају друштвено одговоран концепт, јер је то на добробит свих, запослених и предузећа.

Министарство за бригу о породици и демографију ће у оквиру кампање „Пријатељ породице“, према речима Кисић,  подржати и пет малих предузећa која ће, путем пројеката са којима ће се пријавити, показати мере и активности које ће имплементирати, а које за циљ имају што боље усклађен рад са родитељством

Министарка Кисић је позвала све компаније које испуњавају услове да се пријаве на конкурс, који је данас отворен и траје до 17. јуна, и да тиме покажу колико подржавају родитеље, као и породице.

„То је циљ свих наших активности, све што радимо јесте усмерено ка побољшању квалитета живота свих породица у Србији“, истакла је Кисић, која је захвалила ПКС на сарадњи и подршци пронаталитетним мерама.

Михаило Весовић из ПКС рекао је да je oсновни циљ пројекта „Пријатељ породице“  подизање свести о значају повезивања рада и родитељства и креирање такве радне средине у којој ће запослени имати могућност да дају свој максимум, а да се истовремено одржи баланс између времена које се проводи на послу и са породицом, истакао је Весовић.

Пријављивање се обавља електронски, попуњавањем упитника и прилагањем одговарајућих доказа (www.prijateljporodice.rs).

Подели: