На женама се заснива цела јачина нашег друштва

Поводом Међународног дана жена са села, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић отворила је традиционални 6. Сајам зимнице у Сврљигу, где је поручила да се на женама заснива цела јачина нашег друштва, с обзиром на то да оне чине стуб породица, а породице стуб државе.

„Овакве манифестација су прилика да дамо додатни ветар у леђа нашим дамама, да покажу колико су вредне, способне, колико могу и знају. Када видим ове вредне жене, које су направиле различите специјалитете и то раде годинама, онда још једном потврђујемо колико смо вредни и радни и колико је дивна наша традиција,“, навела Кисић.

Министарка Кисић је истакла да Влада Србије својим активностима подржава останак људи на селу, јер је то срж нашег опстанка као државе, која поштује и чува своју традицију.

„Министарство за бригу о породици и демографију ће и у наредном периоду подржати све пронаталитетне мере које спроводи општина Сврљиг, а којима се омогућава останак људи на селу, рађање више деце, као и могућност да жене са села, поред тога што брину о својим породицама, имају и своје успешне бизнисе“, навела је Кисић.

Подели: