Музика је благодат која треба да спаја сву нашу децу

Министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, присуствовала је данас фестивалу класичне музике за децу “СимфониФест Нови Сад”, поручивши да је музика благодат која нам је веома значајна у животној свакодневици, нагласивши да је радује сазнање да постоји идеја да овакве манифестације буду свеприсутне у читавој Србији.

„Музика која се промовише на овом фестивалу је она која траје и има квалитет. Таква музика ће се слушати генерацијама. Влада Републике Србије жели да подржи управо овакве догађаје и пројекте“, рекла је министарка Ђурђевић Стаменковски.

Она је захвалила на прилици да се обрати и буде део манифестације и истакла да се реализацијом овог и сличних пројеката шаље права порука, којом се даје подстрек дечици да се заинтересују за музику и даје допринос да се охрабре млади и талентовани људи да се њом баве.

„Читајући о историји музике видећемо да она постоји од када постоји људски род. Од праисторије су људи покушавали да комуницирају и изразе своја осећања звуковима и на тај начин пошаљу одређене поруке музиком. И заиста, музика је лек за све, прати нас у сваком нашем расположењу и увек је ту као наш невидљиви пријатељ и савезник, и када смо срећни, тужни, када нам треба инспирација и креативност“, додала је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да сличним манифестацијама треба стићи и до села, да музика споји сву нашу децу, јер Србија јесте једна велика породица.

„Треба да знате да је Министарство за бригу о породици и демографију ваш сигуран пријатељ, јер све своје активности усмерава управо у циљу побољшања услова вашег живота. Даћемо свој допринос да Србија буде пуна дечијег осмеха, да имамо што више школа, игралишта, спортских терена и свих осталих простора, где ће наша деца бити сигурна, безбрижна и где ће им на најлепши могући начин протицати детињство. Желим да вас музика и песма прате читавог живота“, закључила је министарка Ђурђевић Стаменковски.

Подели: