Министарство за бригу о породици спремно да буде део стратешког повезивања Србије и Ирана

Министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски састала се данас у Палати Србија са амбасадором Исламске Републике Иран у Србији Њ. Е. Рашидом Хасан Пур Баеијем.

Министар Ђурђевић Стаменковски замолила је Његову екселенцију да пренесе честитке новоизбраном иранском председнику Пезешкијану и захвалила Ирану на принципијелној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије.

На састанку је констатовано да се Србија и Иран суочавају са сличним демографским проблемима и да је из тог разлога важна међусобна размена искустава и примена добрих пракси у погледу подизања наталитета.

Ђурђевић Стаменковски је представила мере које Влада Србије и ресор на чијем је челу предвиђају да предузму у области пронаталитетне политике и финансијске подршке породици, изразивши спремност да се наставе разговори у тој области између две земље.
Министар Ђурђевић Стаменковски је посебно истакла спремност Министарства за бригу о породици и демографију да буде део стратешког повезивања Србије и Ирана и у том смислу је договорено да у наредном периоду буде финализован Споразум о сарадњи између ресорних министарстава за бригу о породици две земље.

Амбасадор Хасан Пур је пренео честитке иранског руководства министру за бригу о породици и демографију у Влади Србије поводом избора на функцију и нагласио пријатељске односе Ирана и Србије, констатацијом да су вредни и неговани јер су засновани на принципима.
На састанку су, поред министра Ђурђевић Стаменковски испред Министарства за бригу о породици и демографију присуствовали, Данијел Игрец, помоћник за међународну сарадњу и Јован Првуловић, шеф кабинета министра.

Подели: