Министарка Кисић: Поносна на организованост и брзину одговора Србије током пандемије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић учествовала је на дебати посвећеној убрзаном превазилажењу последица пандемије Ковид 19, као и спровођењу мера из Агенде о одрживом развоју 2030, која је одржана у оквиру 56. седнице Kомисије о становништву и развоју Уједињених нација, која се одржава у Њујорку.

Министарка Кисић је истакла да сви данас, након три године од избијања пандемије Ковид 19, без обзира на убрзани технолошки развој, напредак и постављене планове, треба да буду свесни да се овакве појаве могу изнова десити и да зато морамо бити спремни на нове изазове.

„Велико хвала на организовању ове дискусије, зато што је данас, у тренутку када је очигледно да овај вирус јењава, неопходно да сви заједно укажемо на важност заједничког рада, солидарности и спремности да једни другима помогнемо“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је истакла да је поносна на то како је Србија деловала у периоду пандемије и како је поред свих изазова успела да веома брзо примени све потребне противепидемијске мере.

Министарка Кисић је указала да је Србија и поред великог броја изазова међу првим земљама у свету набавила довољну количину вакцина, да је спровела масовну вакцинацију, да је вакцина била доступна свима. Поред тога, Србија је била у прилици да донира вакцине чак и земљама ЕУ, док је хиљаде грађана из различитих земаља долазило у Србију да би се вакцинисало.

„Поносна сам што је Србија успела да сва финансијска давања – пензије, плате, социјална давања, буду исплаћивана на време и без икаквог застоја“, рекла је Кисић и додала да је Србија показала спремност и солидарност да помоћ дели и пружи другим земљама, јер успешан развој можемо постићи једино уколико заједнички делујемо и покажемо солидарност и спремност да помогнемо.

Проф. др Кисић је изјавила и да постизање циљева одрживог развоја из Агенде 2030 представља један од приоритета Републике Србије, која улаже максималне напоре како би осигурала стабилну и сигурну будућност својих грађана.

Подели: