Министарка Кисић уручила специјализовано комби возило општини Сокобања

„Свако дете нам је једнако важно и представља највеће богатство за нашу Србију“, нагласила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Сокобањи, приликом примопредаје новог специјализованог комби возила за децу која имају потешкоћа у кретању, а које је купљено уз финансијску подршку Министарства за бригу о породици и демографију.

Министарка Кисић истакла је да је ово возило купљено са циљем да се овој деци обезбеди боља приступачност и лакши одлазак у школу и обављање других активности.

„Планирамо још доста заједничких активности са општином Сокобања, јер желимо да обезбедимо још лепше и срећније детињство за сву нашу децу, у целој Србији“, навела је министарка Кисић.  

Проф. др Кисић истакла је да, без обзира што се издвајају значајна средства из државног буџета за подршку породицама са децом, општина Сокобања, као и многе у нашој земљи, издваја и додатна средства за спровођење мера пронаталитетне политике, као што су финансијска подршка након рођења детета, различите стипендије за децу, помоћ незапосленим мајкама, куповина уџбеника.

Општина Сокобања једна је од  52 локалне самоуправе, за коју је Министарство за бригу о породици издвојило 4,2 милиона  динара за спровођење пронаталитетних мера и пројеката.

Подели: