Министарка Кисић уручила беби пакете родитељима из Земуна

„Свако новорођено дете највеће је богатство свих нас, јер деца су нешто најлепше и највредније што можемо да имамо“, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић приликом поделе беби пакета родитељима који живе на територији општине Земун.

Министарство за бригу о породици и демографију, у циљу спровођења мера популационе политике и подршке у области породице и деце, подржало је општину Земун у суфинансирању Пројекта “Бебо, добродошла у Земун“ којим су омогућени беби пакети за 75 нових беба. Вредност овог пројекта је 8,5 милиона динара, од чега је пет милиона динара определило Министарство, а општина Земун 3,5 милиона динара.

Министарка Кисић истакла је да је Србију обрадовала вест да је стопа фертилитета порасла и да је заустављен негативни тренд пада укупног броја новорођене деце, а то су све, како је навела, резултати пронаталитетних мера које је наша земља увела претходних година.

„Нема лепшег и важнијег тренутка свих нас него када се роде бебе. У нашој земљи 2011. године вредност стопе фертилитета била је 1,4. Све мере које смо увели, последњих година, су срећом почеле да дају резултате, тако да нас је вест да је ова вредност порасла на 1,63 посебно обрадовала“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је истакла да је општина Земун пример одличне праксе како се подржава пронаталитетна политика тако да је Министарство за бригу о породици и демографију са великим задовољством подржало пројекат под називом „Бебо, добродошла у Земун“.

Председник Општине Земун Гаврило Ковачевић захвалио је Министарству за бригу о породици и демографији на сарадњи истакавши да верује да је то само једна од будућих заједничких активности. Ковачевић је нагласио да општина Земун сваке године спроводи низ активности којима се истиче да су деца на првом месту.

Подели: