Министарка Кисић у Зајечару: Да се широм Србије рађа још више деце

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић обишла је заједно са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем вртић „Свитац“ у том граду, који ће ускоро бити реконструисан заједничким средствима Министарства и овог града.

„Један од приоритета Владе Србије јесте подршка породицама са децом и када је у питању финансијска подршка она је никада већа. Посебно смо поносни када видимо да и локалне самоуправе издвајају додатна средства из својих буџета који усмеравају ка  пронталитетној политици“, рекла је Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да је Град Зајечар пример одговорне политике када је у питању подршка породицама са децом, будући да у те сврхе издваја нешто више од 13 милиона динара.

Заједничка пронаталитетна политика Владе Србије и Града Зајечара, како је додала, даје резултате, јер се сваке године у овом граду рађа све више деце.

„Тако је и ове године у односу на претходну и зато смо са великим задовољством подржали реконструкцију једне од предшколских установа и очекујемо да се најпре смање листе чекања за упис у вртић, а онда и да се у потпуности елиминишу“, рекла је Кисић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио је министарки Кисић на посети и издвојеним средствима за реконструкцију вртића „Свитац“. Министарство за бригу о породици и демографију је у ове сврхе издвојило нешто више од пет милиона динара.

„Наши резултати када је у питању рађање деце су у последње две-три године видљиви, али имамо још доста тога шта можемо да урадимо. Дечији смех је оно што нас радује и што нас тера да даље радимо и улажемо“, навео је Ничић.

Подели: