Министарка Кисић у вртићу „Дечија радост“ у Бабушници

Mинистарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је у Бабушници вртић „Дечија радост“, у коме борави око 150 деце и који је у потпуности реновиран после 45 година.

Реновирање вртића „Дечија радост“ је прави пример одговорног односа према деци, која сада имају потпуно нове и савремене услове за боравак, рекла је министарка Кисић.

Проф. др Кисић је додала да су све активности које спроводи општина Бабушница у циљу подршке породицама и деци дале добре резултате, јер је ово једна од ретких девастираних  општина у којој је у последње две године дошло до повећања броја новорођене деце.

Министарка Кисић је истакла да нема веће среће од тога када деци измамите осмехе и радост, када им обезбедите све услове за лепо детињство. „То је циљ свих наших активности. Све што радимо и градимо је за нашу децу, која су највећи мотив за реализацију свих пројеката“, рекла је Кисић.

Проф. др Кисић је у селу Драгинац у овој општини посетила вишечлану породицу Михајловић, а породице попут ове су, како је истакла, право богатство Србије.

Циљ државе је, према њеним речима, да се у сваком делу Србије рађа што више деце и да имамо још много оваквих породица.

Председница Привременог органа општине Бабушница Ивана Стојичић захвалила је министарки Кисић на подршци и истакла да општина издваја велика средства из буџета за подршку породицама и деци и да ће то наставити и у будућем периоду.

Подели: