Министарка Кисић у Трстенику о пронаталитетним мерама

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са председницом привременог органа Општине Трстеник Миленом Турк о пронаталитетним мерама које спроводи ова општина и подршци коју пружа породицама и деци.

Како је министарка Кисић истакла, циљ Владе Србије јесте да се у сваком делу наше земље рађа све више деце и све активности усмерене су управо у том правцу. Проф. др Кисић је похвалила општину Трстеник за спровођење додатних мера у циљу подршке породицама и деци, попут исплате 10.000 динара за све основце и подршке у процесу вантелесне оплодње.

„У овој општини, током ове године, рођено је 261 дете, а сама чињеница да постоји све већа потреба за местима у вртићима нам такође говори да се повећао број рођене деце и да млади људи одлучују да овде стварају своје породице“, навела је министарка Кисић.

Проф. др Кисић рекла је да држава разним пронаталитетним мерама даје подршку породицама и деци и нагласила да је финансијска подршка породицама са децом, никада већа.

Заједно са  председницом привременог органа Општине Трстеник Миленом Турк министарка проф. др Дарија Кисић посетила је и породицу Јанкез која чека своје прво дете уз помоћ вантелесне оплодње. Такође, обишла је  и вртић „Бисер“ у Великој Дренови, који је однедавно добио нови додатни објекат, а самим тим и више места за децу која живе у овој општини.

„Богатство једне земље чине људи и вредне породице, јер су оне стуб сваког друштва. Зато све што радимо и градимо, радимо због наше деце, њихове среће, радости, осмеха“, поручила је Кисић.   

Председница привременог органа Општине Трстеник Милена Турк рекла је да је поносна на улагања општине за подршку породици и деци, чиме конкретно показује да је уз њих и да могу да се ослоне на њу у сваком тренутку.

Подели: