Министарка Кисић у Тополи: Подршка рађању и породицама у сваком делу Србије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је Тополу, где је са руководством те општине разговарала о заједничким активностима у циљу побољшања пронаталитетне политике у овом делу Србије и подршке породицама.

„Трудимо се да обиђемо сваки део наше земље и што више породица. Циљ Министарства за бригу о породици и демографију јесте да дамо подршку младим људима да заснују своје породице, као и онима који већ имају децу. Имаћемо много заједничких активности, а све у циљу да подржимо рађање деце и породице са децом“, истакла је Кисић у разговору са председником општине Топола Владимиром Радојковићем, председницом Скупштине општине Јасном Вуковић и народним послаником Драганом Јовановићем.

Министарка Кисић је нагласила да Министарство значајан део свог буџета усмерава управо ка локалним самоуправама. „Циљ нам је да заједно градимо, улажемо и да промовишемо мере које представљају подршку породицама, подршку пронаталитетној политици, јер све што радимо и градимо радимо због наше деце, да нас буде што више“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је рекла да је једна од најзначајнијих пронаталитетних мера Републике Србије додела субвенција мајкама за куповину прве некретнине, коју је у Тополи добила једна мајка.

Министарка Кисић је позвала и друге мајке које испуњавају услове да се пријаве за ову субвенцију, коју Република Србија на иницијативу председника Александра Вучића додељује од 1. јануара 2022. године.

Председник општине Топола Владимир Радојковић истакао је да су побољшање наталитета и брига о породицама врло важни за ту општину и изразио уверење да ће сарадња са Министарством за бригу о породици и демографију у наредном периоду бити још боља.

Министарка Кисић је у Тополи посетила две породице и обишла Удружење „Загрљај“.

Подели: