Министарка Кисић у Куршумлији: Све за децу и њихове осмехе

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила у општини Куршумлија вртић „Сунце“, где су у току радови на реконструкцији, где је поручила да су деца највећи мотив да се ради још јаче и брже.

Министарка Кисић је са председником општине Куршумлија Војимиром Чарапићем разговарала са мајком Миленом Драмићанин, која је једна од 513 мајки која је остварила право на субвенцију државе за куповину прве некретнине.

„Ови осмеси деце сваки пут разоружарају и на тренутак подсете како је дивно бити дете, због њих се боримо за још лепшу, богатију и напреднију Србију. Нашој срећи нема краја што ће сада ова дечица имати још боље услове за живот“, навела је Кисић и породици Драмићанин пожелела много осмеха, радости и лепих тренутака у новом дому.

Мајка Милена Драмићанин је рекла да је њена породица пресрећна што је добила субвенцију за куповину прве некретнине и да ће њихов живот, након што се буду уселили у нову кућу, бити много квалитетнији и бољи.

Министарка Кисић је истакла да је општина Куршумлија једна од 52 локалне самоуправе које су добиле средства на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију за реализацију пронаталитетних пројеката.

За реконструкцију вртића „Сунце“, где се изводе радови у циљу побољшања енергетске ефикасности, Министарство је издвојило око 8 милиона динара.

„Министарство је са задовољством партнeр општини Куршумлија када је у питању обнова овог вртића. Циљ нам је да малишани из овог места имају још боље услове за игру и дружење“, навела је Кисић.

Подели: