Министарка Кисић у Крагујевцу: Бољи услови за боравак деце у вртићу и унапређење здравља жена

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је данас Дом здравља у Крагујевцу и вртић „Шврћа“ у овом граду, где су, заједничким средствима Министарства за бригу о породици и демографију и Града Крагујевца, реализоване активности у циљу унапређења услова боравка деце и унапређења репродуктивног здравља жена.

Град Крагујевац је на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију добио близу 15 милиона динара, а заједничким средствима замењена је столарија у вртићу након шест деценија и опремљено гинеколошко одељење Дома здравља најсавременијом опремом, навела је министарка Кисић и додала да су организоване и бројне радионице за децу, родитеље, труднице.

“Ово су конретни резултати нашег заједничког рада. Све пронаталитетне мере које примењују наша држава и локалне самоуправе итекако имају ефекта, конкретно када је у питању Дом здравља у Крагујевцу до сада ове године имамо око 500 трудница више него прошле године”, истакла је Кисић.

Проф. др Кисић је изразила наду да ће крајем године да се покаже да имамо више беба не само у Крагујевцу, већ и у читавој Србији.

“Све што радимо, радимо због наше деце и сигурно је да ћемо наставити да радимо са локалним самоуправама, са циљем да нас буде више”, поручила је Кисић.

Подели: