Министарка Кисић са седмочланом породицом Грбић

Породице, а посебно вишечлане су највеће богатство наше земље и циљ нам је да оваквих породица буде што више у Србији, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, која је посетила седмочлану породицу Тање Грбић у Земуну.

Министарка Кисић је са мајком Тањом и њено шесторо деце разговарала како вишечлана породица функционише и шта је то што држава може да предузме да би њиховој и другим таквим породицама квалитет живота био још бољи.

Проф. др Кисић је истакла да Грбићи треба да буду пример онима, који би желели да имају велике породице да истрају у том циљу, јер су деца будућност ове земље.
„Била је велика привилегија упознати Тању и њену децу, која су изузетна, талентована и веома успешни ђаци, а пре свега су срећни и насмејани. Ова породица одише топлином, љубављу и слогом и тиме показују да је породица најсигурније место за сваког човека“, рекла је Кисић.

Mинистарка Кисић је навела да се у периоду од 2015. до 2022. године бележи раст броја запослених мајки и мајки које имају академско образовање, магистратуру или докторат које су родиле треће и четврто дете.
„То је наш основни циљ, да нам се рађају деца и да нас има што више, као и да оснажимо породицу и будемо подршка родитељима“, истакла је Кисић.

Подели: