Министарка Кисић са младима Новог Пазара о родитељству и значају породице

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са младима из Новог Пазара, студентима Интернационалног факултета у овом граду, о родитељству и значају породице.

Млади у Србији итекако негују породичне и традиционалне вредности, рекла је министарка Кисић, представљајући Националну студију о ставовима ученика средњих школа о браку и породици, које је Министарство за бригу о породици и демографију спровело током марта и априла.

Истраживање је, према речима Кисић, показало да би више од половине желело да има породицу као ону из које потичу и да готово сви себе виде као породичне људе, са бар двоје деце, док је њих 40% одговорило да жели троје и више.

„Сви знамо колико је породица значајна, колико је извор снаге, сигурности и енергије за сваког од нас, да будемо још бољи у ономе што радимо. Драго ми је што млади у Србији и даље негују традиционалне вредности и схватају значај породице“, рекла је Кисић.

Говорећи о усклађивању рада и родитељства, министарка Кисић је нагласила да је у Србији све више жена предузетница, што је случај и са Новим Пазаром, а које својим успешним пословањем сваки дан показују да је могуће имати и децу и успешну каријеру.

„Драго ми је што сам данас у Новом Пазару упознала дивне жене, жене предузетнице, које се својом енергијом, идејама, способношћу и талентом боре за своје породице и своју децу. Ми смо ту да их подржимо и охрабримо да и даље буду успешне на сваком пољу“, навела је Кисић и додала да је породица овим женама додатна снага и мотив да увек иду даље.

Подели: