Министарка Кисић са министром Бабајевим

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим о унапређењу сарадње и реализацији заједничких пројеката у наредном периоду.

Министарка Кисић је министру Бабајеву честитала на великом признању које му  је председник Републике Србије Александар Вучић доделио поводом Дана државности Републике Србије – ордену Српске заставе првог степена, наводећи да је поносна што је ово одликовање припало искреном пријатељу Србије.

Проф. др Кисић је министру Бабајеву захвалила на досадашњој подршци Републици Србији у области социјалне заштите и социјалне сигурности, те изразила уверење да ће у наредном периоду бити реализовано још заједничких пројеката, нарочито у области подршке породици.

Проф. др Кисић је истакла и да је Република Азербејџан велики пријатељ Републике Србије, те је изразила уверење да ће две земље и у будућности јачати пријатељство и сарадњу у свим областима.

Министарка Кисић и министар Бабајев су се сагласили да постоји простор за још бољу сарадњу, не само са Министарством рада и социјалне заштите становништва, већ и са Државним комитетом за заштиту породице, жена и деце, који је централни орган у Републици Азербејџан који спроводи и уређује политику о овим питањима.

Један од првих корака у наредном периоду биће, како су нагласили, и меморандуми о сарадњи ових институција са Министарством за бригу о породици и демографију.

 

 

Подели: