Министарка Кисић са египатским министром здравља и становништва

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и државни секретар Министарства здравља проф. др Вицко Ференц, разговарали су, на маргинама Међународног конгреса о становништву, здрављу и развоју у Каиру, са министром здравља и становништва Арапске републике Египат Абделом Гхафаром о могућностима за унапређење сарадње Србије и Египта у области демографије, развоја становништва и здравствене заштите.

Министарка Кисић и министар Гхафар су се сагласили да су односи Србије и Египта, који су успостављени пре 115 година, традиционално добри и пријатељски и да свакако постоји простор за унапређење сарадње. Како су истакли, унапређење сарадње у области демографије, развоја становништва и здравствене заштите, биће још један корак ка јачању добрих односа ове две земље.

Проф. др Кисић је на састанку истакла да је Република Србија дубоко посвећена побољшању демографске слике и да све мере пронаталитетне политике дају резултате, будући да су статистички подаци у току прошле године показали позитивна кретања.

„Охрабрујуће је што смо у 2022. години, после скоро 40 година, зауставили пад броја новорођене деце. Са позитивним трендовима наставили смо и у овој години и све то буди наду да ћемо годину завршити на најлепши могући начин и да ће наша Србија бити богатија за још беба“, рекла је Кисић.

Подели: