Министарка Кисић са директорком Уницеф-а о будућим заједничким пројектима

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са директорком Уницеф-а у Србији Дејаном Костадиновом о досадашњој сарадњи и будућим заједничким пројектима Уницеф-а и Министарства за бригу о породици и демографију.

Министарка Кисић захвалила је Уницеф-у на вишегодишњој подршци која је усмерена ка деци, родитељима и уопште породицама, што је показао и четворогодишњи пројекат „Подстицајно родитељство кроз игру“.

Проф. др Кисић и директорка Костадинова сагласиле су се да је овај пројекат постигао изузетне резултате, а који се огледају кроз јачање капацитета јединица локалних самоуправа у виду подршке родитељима и породици.

Министарка Кисић је на састанку указала да је један од циљева Министарства за бригу о породици и демографију јачање капацитета хранитељских породица у којима се налазе деца без родитељског старања, док је Костадинова навела да је Уницеф спреман да пружи подршку јачању хранитељства, нарочито ургентног и хранитељства за децу са одређеним потешкоћама у развоју.

Уницеф ће, како је речено на састанку, пружити подршку и у јачању капацитета центара за социјални рад, у делу надлежности породично-правне заштите, као и у изради ex post анализе Стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља и функционисању Савета за права детета.

Подели: