Министарка Кисић са директорима центара за социјални рад са Косова и Метохије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић састала се са директорима центара за социјални рад са Косова и Метохије, са којима је разговарала о раду ових установа и начинима како да буде унапређена породично правна заштита грађана у том делу Србије.

Министарка Кисић је навела да ће Министарство за бригу о породици и демографију у наредном периоду пружити значајну подршку овим установама, како би на још бољи начин обављали поверене послове.

Проф. др Кисић је са директорима разговарала о унапређењу кадровских и јачању техничких капацитета у овим установама.

Министарство за бригу о породици и демографију ће, како је најавила, пружити подршку овим центрима у виду набавке рачунарске опреме, за коју су директори исказали потребу на састанку.

Директори центара за социјални рад захвалили су се министарки Кисић на прилици да јој изнесу са каквим се све изазовима суочавају у свакодневном раду.

Директори су министарки Кисић пренели да је од 2019. године до прве половине 2022. у подручјима које већински насељава српско становништво на Косову и Метохији рођено 3.268 беба и да њихови родитељи, поред државне новчане помоћи, добијају додатну финансијску помоћ од стране Канцеларије за Косово и Метохију, у износу од 12.000 динара.

Подели: