Министарка Кисић посетила осмочлану породицу

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је породицу самохраног оца Силвестера Петера, који са седморо деце живи у селу Гунарош, у околини Бачке Тополе.

Министарка је оцу и његовој деци пожелела срећан Божић и предстојеће новогодишње празнике, са жељом да буду пре свега здрави.

„Желели смо да децу Силвестера Петера уочи Божића обрадујемо новогодишњим пакетима. Знамо да деца жељно ишчекују божићне и новогодишње празнике и поклоне, па ми је драго што смо децу из ове породице усрећили и измамили им осмехе. Љубав, подршка и слога су нешто што везује овог оца и његову дивну децу и даје снагу да све изазове деле и решавају заједно“, рекла је Кисић.

Министарка Кисић је навела да је жеља Министарства за бригу о породици и демографију да сва деца имају срећно и безбрижно детињство и да ће у том циљу увек бити подршка породицама, као што је случај са породицом Петера.

Проф. др Кисић је у Бачкој Тополи обишла и породицу Вилотијевић, који воде удружење „Анђели севера“, а којима је захвалила на труду и залагању да помогну онима којима је то најпотребније.

„Солидарност и хуманост су неке од највећих врлина, а чланови овог удружења су бројним акцијама, којима су показали да они којима је помоћ најпотребнија могу да се ослоне на њих, показали да их ове врлине итекако красе“, рекла је Кисић.  

Подели: