Министарка Кисић посетила Нови Пазар

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је Нови Пазар, где је са градоначелником Нихатом Бишевцом разговарала о демографским тенденцијама у овом граду.

Проф. др Кисић је навела да је према резултатима Пописа 2022. године Нови Пазар међу градовима који бележе највећи пораст броја становника. Поред Новог Пазара, највећи раст броја становника забележен је у београдским општинама Звездара и Вождовац, као и у Новом Саду.

Министарка Кисић је рекла да је Нови Пазар светла тачка када су у питању демографски индикатори и да је изузетак у Србији када је у питању позитиван природни прираштај и стопа фертилитета, која износи око 2,1 одсто.

„Стопа фертилитета је управо онаква какву желимо да имамо у читавој Србији. Циљ свих наших активности је да нас има што више и зато су овакви примери,  као што је Нови Пазар, од огромног значаја“, рекла је Кисић.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац захвалио је министарки Кисић на посети, наводећи да је подршка и помоћ Владе Србије и Министарства од великог значаја за Нови Пазар.

Министарка Кисић је у селу Дежева посетила породицу Рајка Кулунџића  и његове супруге, успешних пољопривредника и родитеља три ћерке, где је истакла да је ова породица одличан пример како се може водити домаћинство и истовремено имати више деце.

Проф. др Кисић је разговарала и са успешним предузетницама у Новом Пазару, које су на прави начин ускладиле родитељство и успешне каријере и које се својим знањем, талентом, способношћу, вредноћом боре за своје породице и децу.

„Поносна сам што у Србији има прегршт оваквих жена, које се сваки дан боре за своје породице, за своју децу, а самим тим за нашу земљу и друштво, да будемо још успешнији.  Министарство за бригу о породици и демографију увек ће бити подршка родитељима да остваре своје идеје и снове и да се боре за своју породицу и децу“, рекла је Кисић.

Подели: