Министарка Кисић отворила Дечију недељу: Сваки дан треба да славимо радост и дечије осмехе

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић отворила је традиционалну манифестацију – Дечију недељу, која се ове године одржава под слоганом „Велико срце деце Србије“ и покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.

Проф. др Кисић је навела да ће деца у Србији у наредној недељи, тачније од 1. до 6 октобра, у оквиру разних догађаја, имати прилику да се друже, смеју, радују и покажу каква је лепота детињства и нагласила да радост и дечије осмехе треба славити сваки дан, а не само у периоду обележавања Дечије недеље.

„Деца су наше највеће богатство, а детињство је период када имамо највише енергије и највеће жеље. Ми одрасли смо ти који треба да децу пустимо да безбрижно уживају у том дивном периоду, да им дамо подстрек на сваком могућем месту, да покажу колико могу и знају и да им дозволимо да рашире своја крила и лете у живот“, поручила је министарка Кисић.

Министарка Кисић је истакла да Влада Србије низом мера, које су спроведене и на иницијативу председника Александра Вучића, пружа подршку породицама, као и грађанима који желе да се остваре као родитељи, јер је циљ Владе Србије да нас буде што више.

Свим старијим грађанима, министарка Кисић је честитала и њихов дан – Међународни дан старих, поручивши им да њихово доба такође носи са собом једну другу енергију, једну мудост, искуство и снагу.

Подели: