Министарка Кисић обишла прворођену бебу у Зрењанину

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, заједно са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром обишла  је прворођену бебу у 2024. години у Зрењанину.

“Јутрос, у 6.40 часова, мала Ана је  дошла на свет и то је најдивнији поклон за њену породицу. Ово је сигурно најлепши почетак године”, навела је министарка Кисић истакавши да се налази на једном од најлепших места на свету, месту где се рађају бебе, у зрењанинском породилишту.

Министарка проф. др Кисић је додала да ју је посебно обрадовала вест да је у Зрењанину током прошле године рођено више беба него 2022. године.

“Током обиласка породилишта, као и других жена које су постале мајке претходних дана, приметила сам да има велики број оних које су родиле и своје треће дете и то заиста дивна вест, јер све што радимо, радимо због деце, јер они су наша будућност”.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао да је буџет града за 2024. годину увећан када је у питању финансијска подршка породицама.

“За прворођено дете град издваја 60.000 динара, а за друго 45.000 динара. Поред поклон пакета које добија свака новорођена беба, такође, свако дете које се роди 17. новембра, на Дан Града, добија дукат”, подсетио је Салапура.

Подели: