Министарка Кисић на Породичној разиграоници у Мионици

Једини прави тренуци су тренуци проведени са децом и породицом и зато данас из Мионице шаљемо најлепшу слику деце, дечијих осмеха, родитеља и њихове среће када су са својом децом, поручила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Мионици, где је одржана манифестација „Породична разиграоница“.

Министарка Кисић је истакла да је општина Мионица, која цео јун обележава као месец породице и родитељства, пример одличне праксе како треба да се подржи породица и како се све чини да би сви били један тим.

„Овде се одржавају различите активности, такмичење очева у пресвлачењу беба, такмичење мајки како да спакују торбу за дете, трка беба… И треба сви да се такмичимо ко ће да буде бољи родитељ и ко ће да има више деце, јер је управо то оно што је вредно“, навела је Кисић.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио је министарки Кисић на подршци овој манифестацији, наводећи да је јако поносан на све активности које се спроводе у оквиру месеца родитељства, а којима се шаље порука да је најважније занимање бити родитељ.

Манифестација „Породична разиграоница“, у којој је учествовало 28 породица, реализована је у оквиру пројекта „Подстицајно родитељство“, који општина Мионица  спроводи у сарадњи са Министарством за бригу о породици, Сталном конференцијом градова и општина и УНИЦЕФ-ом.

Подели: