Министарка Кисић на Хуманитарном базару за децу оболелу од ахондроплазије у Кикинди

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је Хуманитарном базару и Улици отвореног срца у Кикинди, који се први пут организује у овом граду, а који су били посвећени деци оболелој од ахондроплазије.

„Пуног срца смо подржали ову акцију и увек ћемо пружати подршку Кикинди и другим градовима у свим активностима које имају за циљ пружање подршке деци и породици. Посебно ми је драго што ће сва прикупљена средства бити преусмерена Удружењу „Деца са ахондроплазијом“ из Кикинде“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да је Република Србија једна од ретких земаља која пружа подршку и омогућава лечење деци оболелој од ове ретке болести. Министарка Кисић је подсетила да у Министарству за бригу о породици постоји и посебна организациона јединица која је усмерена управо ка побољшању живота породица која имају децу оболелу од ретких болести.

Министарка Кисић је захвалила граду Кикинди на организацији ове манифестације и на прилици да грађани покажу своју хуманост и велико срце. Како је истакла, Кикинда је град који је увек био отвореног срца, град добрих људи, пријатеља, домаћина, што су и показали на данашњој манифестацији.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач истакао је да су све активности овог града усмерене на подршку породицима и деци и захвалио је министарки Кисић на подршци.

Подели: