Министарка Кисић на Дечијој олимпијади у Србобрану

„Све што радимо и градимо је због вас. Ви сте наша будућност и учинићемо све да имате још лепше и срећније детињство“, поручила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић деци, учесницима Дечије олимпијаде у Србобрану.

Ова манифестација окупила је више од 1.000 ђака са територије Србобрана, који су се надметали у 7 екипних и појединачних дисциплина.

Министарка Кисић је истакла да дечија енергија и полет, осмеси и радост, представљају највећи мотив.

„Деца нам дају снагу да радимо још више и боље, јер видимо да имамо за кога. Све  активности Министарства за бригу о породици и демографију су усмeрене да нас буде више, али смо посвећени и популацији старијих, управо са аспекта њиховог подстицања, уважавања, социјалне инклузије“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је подсетила да је пре неколико дана усвојена Стратегија активног и здравог старења, која је порука старијим суграђанима да се рачуна на њих и да су њихово знање, мудрост и искуство од непроцењивог значаја.

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки рекао је да је Дечија олимпијада круна свих активности те општине.

„Ова манифестација представља једну од најзначајнијих на тетриторији наше општине и трудићемо се да сваке године буде све боља и боља и да ширимо ове дечије осмехе које данас видимо“, навео је Дебељачки.

Министарка Кисић је у Србобрану посетила и мајку Сандру Стефановић, која је уз помоћ државне субвенције за куповину првог стана по основу рођења детета, својој породици обезбедила кров над главом. 

Подели: