Министарка Кисић и Тамара Вучић у Конаку кнегиње Љубице

У оквиру обележавања 15. фебруара – Дана државности Републике Србије, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и супруга председника Републике Србије Тамара Вучић присуствовале су у Конаку кнегиње Љубице извођењу монодраме „На кафи код кнегиње Љубице“.

Министарка Кисић је рекла да су се посетиоци, кроз монодраму „На кафи код кнегиње Љубице“ и причу једне утицајне жене у тадашњој Србији, вратили у прошлост и у Србију 19. века.

„Уз кафу и ратлук, који су и тада, као и данас, били незаобилазни део сваког разговора, вратили смо се у период владавине династије Обреновић. За време владавине Милоша Обреновића, 1835. године, донет је Сретењски устав, први демократски устав Србије и један од најмодернијих у Европи у то време“, навела је Кисић.

Министарка Кисић је додала да је Конак кнегиње Љубице, тада једна од најлепших у Београду, данас неми сведок тога времена и наше богате историје.

„Свим грађанима честитам Дан државности, дан када славимо храброст и мудрост наших предака, а данас уз још већу храброст и велики труд и рад настојимо да изградимо још напреднију, јачу и богатију Србију“, рекла је проф. др Кисић.

Честитајући грађанима Дан државности, Тамара Вучић је рекла да је монодрама „На кафи код Љубице“ један од више од 30 програма којима се обележава Сретење, велики празник.

„Ова монодрама води кроз емоцију једне жене, једне снажне и стамене личности, и кроз историју наше земље и живот и успон породице Обреновић, али и успон наше Србије“, рекла је Тамара Вучић.

Подели: