Министарка Кисић: Финансијска подршка породицама са децом никада већа

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Кисић посетила је у селу Вртишту у Градској општини Медијана седмочлану породицу Јовановић, где је истакла да је финансијска подршка државе породицама и деци никада већа и да се у те сврхе из републичког буџета издваја 87 милијарди динара.

„Права је срећа и благослов бити у дому овако дивне породице, која је најбогатија на свету, јер има пет дивних анђела и управо је то слика коју желимо да имамо у Србији. Због тога је финансијска подршка породицама са децом никада већа“, навела је Кисић, која је породицу Јовановић посетила заједно са председником нишке општине Медијана Небојшом Коцићем.

Проф. др Кисић је нагласила да је ова општина пример добре праксе када је у питању пронаталитетна политика, будући да из буџета у ове сврхе издваја 30 милиона динара. Према њеним речима, заједнички циљ је да се широм Србије рађа што више деце, која су наше највеће богатство.

„Желимо да нашој деци оставимо успешну, богатију и напреднију Србији, а када видимо овако дивне породице сигурни смо да смо на правом путу, на коме нећемо стати, него ћемо и даље радити да оваквих породица буде што више“, поручила је Кисић.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да ова општина  годинама уназад помаже породице са више деце, да свака трећерођена беба добија 1.000 еура, а од прошле године свака четврторођена по 150.000 динара и свако пето дете у породици по 200.000 динара.

„Трудићемо се да и у будуће подстичемо наталитет у нашој општини“, рекао је Коцић у разговору са породицом Јовановић, који су прва породица којој је Градска општина Медијана доделила помоћ за пето дете у породици од почетка 2023. године.

Подели: