Министарка Кисић: Да у наредном периоду имамо још више беба  

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је свечаности на којој су МК група и АИК банка запосленима који су се остварили као родитељи у 2023. години доделиле награде, изразивши очекивање да ће се у овим компанијама и у целој Србији у наредном периоду рађати још више деце.

„Ово је најлпеша слика коју можемо данас да пошаљемо из Србије. Дечији гласови и смех, то је нешто што желимо да још више краси нашу Србију“, поручила је проф. др Кисић.

Министарка Кисић је истакла да Република Србија примењује бројне мере за подстицање рађања и подршку родитељима и деци и да су те мере почеле да дају резултате, јер је Србија зауставила тренд пада стопе фертилитета.

Проф. др Кисић је честитала МК групи 40 година пословања, наводећи да су ова компанија и АИК банка, поред одличних пословних резултата, показале и висок степен друштвене одговорности и подршке родитељима и деци.

„Ове године сте постали богатији за нове чланове и када видим ову салу, препуну поносних родитеља и дивне деце, видим да смо на добром путу. Родитељима ће ова година да буде једна од најуспешнијих, желим вам да уживате у родитељству и вашој деци, а када се следеће године поново видимо волела бих да констатујемо да се већи број беба родило у МК групи, АИК банци и у целој Србији“, рекла је Кисић.

МK група заједно са АИK Банком седам година заредом новчано награђује све запослене који се у текућој години остваре у улози родитеља, а до сада је на овај начин подржано преко 790 породица и 1300 беба запослених укупним износом од близу 50 милиона динара. Ове године је награђено 130 новорођених беба у износу од око 9 милиона динара.

Генерални директор МК групе Михаило Јанковић рекао је да ова компанија годину завршава на најлепши начин, славећи са својим запосленима долазак нових чланова у њихове породице и у породицу МК групе.

Подели: