Министарка Кисић: Да се у Бајиној Башти рађа још више деце

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је општину Бајина Башта, где је разговарала са руководством ове општине и посетила предшколску установу „Невен“, где су у току радови на проширењу капацитета.

Проф. др Кисић је са председницом општине Весном Ђурић разговарала о пронаталитетним мерама које се спроводе у овој општини, као и о будућој сарадњи у циљу побољшања демографске слике у овој делу Србије.

„Бајина Башта се, као и многе друге општине, сусреће са феноменом депопулације и старења становништва. Сваке године овде се роди нешто мало мање од 200 беба“, навела је Кисић и додала да ова општина реализује бројне мере пронаталитетне политике, међу којима су финансијска подршка након рођења сваког детета, обезбеђен превоз до школе и друге подстицајне мере када је у питању родитељство.

Министарка Кисић је изразила наду да ће проширење капацитета предшколске установе „Невен“, за шта је општина издвојила значајна средства, бити један од подстрека да се у Бајиној Башти рађа још више деце.

Председница Весна Ђурић истакла је да се општина труди да разним пронаталитетним мерама, за чију  реализацију се издвајају значајна средства, подстакне рађање деце.

„Трудимо се максимално да унапредимо демографску слику наше општине и ја се надам да ће будућа сарадња општине и Министарства, о којој смо причали са министарком Кисић, и заједнички пројекти допринети да имамо још боље резултате“, навела је Ђурић.

Подели: