Министарка Кисић: Част бити у друштву племенитих и несебичних људи

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је уручењу признања „Најплеменитији подвиг године“, које је компанија „Вечерње новости“ доделила по 60. пут.

„Изузетна је част бити у друштву племенитих и несебичних људи који су спремни да дају пчак и свој живот да би помогли другима“, рекла је Кисић и додала да ова традиционална акција компаније „Вечерње новости“ показује колико је наша земља богата, јер у њој живе добри, племенити, несебични и хумани људи.

За најплеменитију проглашена је Татјана Обрадовић, из Чачка, жена која је преузела бригу о “беби лептиру” – девојчици Нађи, рођеној са ретком, генетском и неизлечивом болешћу, док је за најплеменитији колективни подвиг изабрано братство Манастира Драганац са Косова и Метохије, јер упркос многобројним невољама, овој светињи враћају просветитељску улогу и духовно су седиште за 30.000 Срба Косовског Поморавља.

Признање за најплеменитији дечији подвиг добила је девојчица Павлина Радовановић из Ораховца, код Велике Хоче на Космету, која је на својим наступима прикупила донације за осликавање цркве у свом месту.

Подели: