Министар Дмитровић поводом медијске кампање о случају детета из Раковице: „Блиц“ негира и струку и судску одлуку

Проглашава људе изопаченим сподобама, болесницима, лажовима. Вређа, прозива, оцрњује целе породице. Суди и пресуђује. Витла лажима с кадијском надменошћу, ниподаштава струку, институције, вишедеценијски рад људи, тражи да се не поштују закони… Све то, већ недељама, ради дневни лист „Блиц“, у случају деветогодишње девојчице из Раковице. Оне коју је суд доделио оцу. „Блицу“ се то не свиђа. „Блиц „ мисли да дете треба доделити мајци.

 

Шта год ко мислио Србија је правна држава. Постоје закони који се морају поштовати. У супротном добићемо анархију, правни волунтаризам, кубурашко друштво у којем одлуке доноси јачи; физички, оружано медијски.

 

Девојчица К. П.  додељена је оцу у ситуацији о којој „Блиц“ избегава да пише, а када то овлаш чини, онда појашњава да се иза одлуке крије манипулација, подметање, обмана. Сви лажу, само „Блиц“ не лаже.

 

На једној страни су педагози, социјални радници, психолози, педијатри, судско веће. Речју, закон. На другој страни је „Блиц“, који тврди да су сви у криву, да лажу, скривају истину, манипулишу…

 

Неколико дана „Блиц“ држи моју слику у главном наслову, на насловној страни. Оптужује ме да не желим да помогнем детету, да бринем једино за фотељу. Ово су насловнице-потернице. Одраз свести исковане на матрици Дивљег запада; јачи сам, бржи сам, ништа ми не можеш? Прве претње већ сам добио. Видећемо исход.

 

„Блиц“ зна да министар надлежног министарства, а то је ово које водим, за бригу о породици и демографију, нема законску могућност коначне одлуке у оваквим и сличним случајевима. То ради суд, на основу мишљења струке. Министарство надзире рад центара за социјални рад, као што је овај у Раковици, и ту се надлежности министра завршавају. Тако је уређено законом. А да ли сам урадио оно што је до Министарства и мене лично? Да, неколико пута, уз константно, свакодневно праћење случаја. Последње је моја молба надлежном суду да још једном затражи понављање целог процеса.

 

Све ово „Блиц“ зна, али наставља да лаже, прозива, прогони. Суди и пресуђује. Што се тиче оне фотеље, тоталан промашај „Блица“. Чиста аутопројекција. Једну много, много исплативију напустио сам сопственом вољом, пре неколико година.

 

Овде је све савршено јасно; или ћемо поштовати закон, струку, судове и судске одлуке, или ћемо све то кршити, као што предлаже дневни лист „Блиц“.

Подели: