Министар Дмитровић: Да млади у Великим Купцима живе као у Крушевцу

-Поводом нашег великог националног празника Видовдана и 650 година града Крушевца, свим члановима Владе Републике Србије било је велико задовољство да овде одрже седницу, а мени је учињена велика част да сам данас у Великим Купцима – рекао је министар за бригу о породици и демогафију Радомир Ратко Дмитровић, који је у понедељак 28. јуна, обишао радове на изградњи фискултурне сале у оквиру Основне школе „Кнез Лазар“ у Великим Купцима.

 

Основну школу „Кнез Лазар“ која има четири истурена одељења похађа 220 ученика. Фискултурна дворана недостајала је не само ученицима ове школе, него и младима из околних села.

 

Министар је констатовао да се рокови на изградњи дворане поштују и закључио  да  је неопходно младима на селу понудити не само школу, него и могућност да имају спротске и друге активности, попут оних које би имали да живе у Нишу, Крушевцу или Београду.

 

-Колико то буџетске околности дозволе покушаћемо да овакве објекте подигнемо и у селима – рекао је Дмитровић. Он је додао да то задире у домен његовог ресора и да ће тим пре настојати да  се овакви објекти граде где год је то могуће,  јер то младима даје мотив више да остану на селу и да у месту у ком су рођени заснују породицу.

 

Подели: