Међународни дан детета – писмо деци

Драга децо,

Сваки дан је ваш, али данас је свакако један посебан. Данас је Међународни дан детета, дан када и ви и ми треба да урадимо само једно – ви да будете деца, а ми поносни што вас имамо.

Данас је дан и када треба да нас подсетите колико је лепо бити дете, колико је важно уживати у детињству, веровати у себе, живети пуним плућима и радовати се сваком новом дану. Верујте нам, детињство је најлепше доба и зато не дајте да вам прође без искрених осмеха, много дружења, прегршт снова и жеља.

Бирајте свој пут, али увек се својим пријатељима нађите и на њиховом, да им пружите руку пријатељства, загрљај утехе, лепу реч и ветар у леђа. Чувајте слабије од себе, помозите онима којима математика није јача страна или му је дар за музику велика мана, радујте се и када неко добије бољу оцену од вас, јер ви сте сви заједно будућност свих нас.

Запамтите да од искреног другарства већег богатства нема, али да се и за то треба давати отвореног срца, јер не каже се случајно да си богат онолико колико имаш пријатеља. Зато дајте све од себе да будете богати, али да се ваше богатство не мери новцем, већ бројем пријатеља.

Верујте у своје снове, будите упорни и истрајни у својим жељама, јер када порастете можете да будете шта год желите, све зависи од вас.

Ми старији смо ту, за савет, за подршку, за решавање сваког вашег наизглед нерешивог проблема, ми смо ту да вам кажемо да све можете и да вам је свет на длану. Ми смо ту да вам кажемо да сте сви, иако различити, заиста посебни. Ми смо ту да вас волимо, али и да вам укажемо колико је важно да и ви волите себе, баш такве какви јесте.

министарка за бригу о породици и демографију
проф. др Дарија Кисић

Подели: