Међународни дан аутизма – да свет обојимо плавом бојом

Поводом 2. априла – Међународног дана аутизма, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је манифестацији „Прихватите различитост, сви смо ми исти“, у оквиру које су деца из београдске Предшколске установе „Дечији дани“ са својим родитељима и васпитачима на Тргу Републике пустили плаве балоне у ваздух, у знак подршке особама са аутизмом.

Министарка Кисић је поручила да је задатак нашег друштва да особама са аутизмом омогући да покажу колико су посебни, изврсни и талентовани.

„Данас на Светски дан аутизма желимо да све обојимо плавом бојом, која је симбол ведрог неба, доброг расположења и пријатељства. Дружећи се са овако дивном децом и њиховим породицама можемо да научимо много. Они не знају за зло, препуни су добре енергије и радости и ми желимо да нам помогну да свет обојимо са више плаве боје“, навела је Кисић.

Манифестацију „Прихватите различитост, сви смо ми исти“ организовало је Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом са циљм подизања свести у друштву о различитостима међу нама и подршке особама са аутизмом.

Подели: