Косовски завет са поносом истичемо, чувамо га и верујемо у њега

“Братунац је оправдао своје име, јер је место братске љубави, слоге и солидарности”, поручила је министар за бригу о породици и демографију у Влади Србије, Милица Ђурђевић Стаменковски на дочеку око 650 српске деце са Косова и Метохије, која су данас преко централне Србије стигла у Републику Српску.

„Када сте прешли мост Братољуб, ви сте симболички спојили Србију и Српску. На том месту грли се један народ, на том месту граде се мостови нашег заједништва, нашег поноса, наше историје, наше прошлости али и наше будућности коју данас заједнички стварамо“, нагласила је она.

Ђурђевић Стаменковски је истакла, да је данашњи догађај у Братунцу оправдао мисао коју је Министарство за бригу о породици и демографију истакло на Свесрпском сабору и да је реализација овог пројекта у духу Декларације која је на њему усвојена.

„Србија и Република Српска су једна породица и једна кућа, а вама драга децо са Косова и Метохије хвала што сте данас у вашим недрима понели део Косова и Метохије и донели га овде у Братунац. Знајте да Косовски завет живи у свима нама и да га сви са поносом истичемо, да га чувамо, да га негујемо и да верујемо да ће бити прилике да узвратите посету и гостопримство нашим најмлађима овде из Републике Српске“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Деца са Косова и Метохије су стигла у Братунац у оквиру пројекта “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”. У делегацији Министарства за бригу о породици и демографију је поред министра био и државни секретар, Никола Вукелић.

Подели: