Кисић: Где год живели, срце ваше Србије куца за вас

„Волите своју Србију, као што и она воли вас и имајте увек на уму да где год живели и где год радили, срце ваше земље куца за вас“, поручила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић деци – учесницима „Свесрпског дечјег сабора“, који се пети пут заредом одржава у Београду, под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића.

Како је министарка Кисић истакла, ова деца су амбасадори наше земље, наших обичаја, језика, традиције.

„Србија је земља ваших корена, земља у којој су рођени ваши преци, земља која ће увек бити уз вас и за вас. Посебно ми је срце било пуно када сам у разговору са вама видела да сви без грешке причате српски језик. То значи да су ваши родитељи, баке и деке, радили одличан посао, а верујем да ће те и ви следити њихов пример“, навела је Кисић.

Министарка проф. др Кисић је пожелела деци да проведу дивне тренутке са својим вршњацима, да упознају лепоте наше земље и нашег Београда и додала да искрено верује да ће многи од њих пожелети да се врате у своју земљу и да овде заснују своје породице.

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић поздравио је све учеснике „Свесрпског дечјег сабора“ и истакао да је овај скуп одлична прилика да се сви упознају и да се кроз дружење успоставе оне најлепше и нераскидиве везе са својим народом и својом земљом.

Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије „СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР“ одржава се у Београду од 25. до 28. маја, а усмерен је према деци српског порекла, узраста од 9 до 13 година из дијаспоре, региона и Србије. Циљ манифестације јесте успостављање трајних веза са земљом порекла, развијање осећања припадности и повезивање са вршњацима из Србије.

Подели: