Кисић: Вишечлане породице чине нашу Србију богатијом

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић, заједно са председником општине Уб Дарком Глишићем, посетила је породицу Андрић, која са шесторо деце и седмим дететом на путу, живи у селу Јошево.

Министарка Кисић је истакла да су Андрићи прави пример како треба да функционише једна велика породица, која је пуна љубави, топлине, дечије маште и у којој свако има своју улогу и своју обавезу.

„Ненад и Снежана су створили и још увек стварају велико богатство. Они ће ускоро постати родитељи седмог детета и заиста желим да им се захвалим на томе што нашу Србију чине богатијом и лепшом“, поручила је Кисић и истакла да је циљ Владе Србије управо да оваквих породица буде све више у нашој земљи.

Председник Општине Уб Дарко Глишић истакао је да ова општина, у сарадњи са Министарством за бригу о породици и демографију, пружа подршку свим породицама са децом и нагласио да је побољшање демографске слике свакако један од приоритета рада целе наше земље.

„Људи који имају оволико деце и велику породицу су за мене најбогатији. Породица Андрић је једна сложна породица која се бори и жели да се шири“, истакао је Глишић и нагласио да таквим породицама увек треба пружити подршку, јер они доприносе томе да опстанемо као нација.

Министарка Кисић је разговарала и са председником општине Дарком Глишићем о унапређењу сарадње и популационим мерама које ће се реализовати у наредном периоду и истакла да је ова општина сваке године све напреднија и лепша.

Приликом посете општини Уб, министарка Кисић је одржала и предавање средњошколцима на тему репродуктивног здравља. Кисић је истакла да јој је задовољство што млади људи имају традицонална мишљења, негују породицу и сви себе виде у породичном окружењу у будућности.

Подели: