Кисић обишла девојчицу из Миријева и њену хранитељску породицу

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је данас малолетну Л.П. и њену хранитељску породицу, у коју је девојчица смештена половином јуна, након опоравка у здравственој институцији, а после тешког занемаривања од стране својих родитеља.

 

Девојчица из Миријева се здравствено опоравила, напредује према очекивањима стручних лица која прате њен развој, а у хранитељској породици, која се овим хуманим послом бави од 2004. године, обезбеђени су јој сви услови за даље одрастање. Девојчица се спрема за полазак у школу, а на тестовима за упис показала је изузетне резултате.

 

Министарка Кисић је девојчици Л.П. пожелела срећан полазак у школу, са жељом да тамо стекне пуно нових пријатеља и ужива у дружењу и учењу.

 

„Пуно ми је срце што се девојчица опоравила и што ће ускоро да седи у клупи са својим другарима, да се дружи, игра, учи и има безбрижно детињство, као што треба да има свако дете. То је најважнија победа“,  рекла је Кисић и захвалила хранитељима  који су девојчици пружили љубав, пажњу, сигурност и топлину дома, што је додатно помогло да се она брзо опорави од тешких момената кроз које је нажалост прошла.

 

Министарка Кисић је указала на велики значај хранитељских породица за децу без родитељског старања.

 

„Хвала свим хранитељским породицама које пружају љубав овој деци, која им је преко потребна да би наставили свој живот и била срећна. Осећај породичног окружења је заиста од великог значаја за њихов даљи развој.  Та подршка и сигурност овој деци значи све у веома тешким моментима кроз које пролазе“, навела је Кисић.

Подели: