Кисић: Циљ да нас има све више

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је крушевачко породилиште, где је разговарала са мајкама, којима је пожелела добро здравље и много срећних и дивних тренутака са својим породицама.

„Ово је најлепше место на свету. То је место које је обојено најсветлијим и најрадоснијим бојама. Ходници породилишта су пуни очева који чекају своје бебе и то је слика коју желимо да имамо широм наше Србије“, навела је Кисић, која је мајкама у породилишту поделила поклоне уочи 8. марта – Међународног дана жена.

Проф. др Кисић је похвалила пронаталитетне мере које спроводи град Крушевац, истичући да се нада да ће овај пример одличне праксе следити и друге локалне самоуправе.

„Охрабрују нас подаци да је у Крушевцу све већи број новорођених беба. У току ове године рођено је око 300 беба, што је више него прошле године у истом периоду. Надам се да ће се овакав темпо и узлазни тренд наставити широм наше лепе земље, јер једина порука и циљ свих нас јесте да нас има све више“, истакла је Кисић.

Директорка Опште болнице у Крушевцу Весна Стевић Гајић истакла је да је у крушевачком породилишту у 2022. години било 1.466 порођаја, што је за 40 више него 2021. године. У породилишту је тренутно 15 беба, од тога 8 девојчица и 7 дечака, а у последња 24 сата рођене су 3 девојчице.

„Ово је најлепши део болнице, део где почиње живот. У прва два месеца ове године имамо за 16 беба више него претходне године и то даје наду да ћемо имати бољу демографску слику Србије“, истакла је директорка.

Министарка Кисић је разговарала и са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић, која је истакла да град Крушевац на разне начине, као што су новогодишње честитке, помоћ за вантелесну оплодњу, поклон честитке за новорођену децу, за прво, друго и треће дете, пружа подршку родитељима.

 

Подели: