Јанић присуствовао Државном такмичењу екипа Црвеног крста у првој помоћи

Државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јанић присуствовао је Државном такмичењу екипа Црвеног крста у првој помоћи, где је истакао да је веома корисно што је велики број младих оспособљено да пружи адекватну помоћ, јер се непредвиђене ситуације, у којима је она неопходна, нажалост дешавају. 

Јанић је нагласио да су помоћ и људскост синоними за Црвени крст и да нам они увек својим делима показују колико jе важно да бринемо једни о другима, да се разумемо и помажемо.

„Брига за друге, хуманост и солидарност су највеће вредности које одређују једно друштво и којих никада није превише. То су и вредности које повезују Министарство за бригу о породици и демографију и Црвени крста Србије и зато ћемо увек пружати подршку оваквим и сличним манифестацијама“, поручио је Јанић.

На Државном такмичењу екипа Црвеног крста у првој помоћи такмиче се 42 екипе из 31 организације Црвеног крста у Србији. Такмичари-волонтери су подељени у три категорије: Омладина и Подмладак, док ће Петлићи своје знање приказати ревијално.

Подели: